Vizuális címke effektek

címke effektek

Egyedi vizuális hatású címke effektek

Teljesen egyedi, vizuális hatást keltő címkékre is rengeteg megkeresést kapunk. Az effektek, a látvány, a felületnemesítések egészen különleges kombinációkat képesek megalkotni, ezek pedig az ügyfelek számára teljesen új látványt tudnak nyújtani.

címke effektek

A technika, az alapanyagok és a kreativitás összessége nagyszerű címkemegoldások születését teszi lehetővé:

  • vizuális megjelenést fokozó effektek (fluoreszkálás, matt vagy csillogó hatás, holografikus megjelenés)
  • 3D megoldások a tapintási hatás fokozására
  • egyedi kivágások, formák, lézer stancolás
  • különleges alapanyagok (plüss-, fém-, fa-, merített papír hatás)
effektkombinaciokeffektkombinaciok
lezerkivagas-dombor-aranylezerkivagas-dombor-arany
lezerkivagas-2lezerkivagas-2
lezerkivagas-ezustfolialezerkivagas-ezustfolia
dombor-relief-lakk-es-ezustfoliadombor-relief-lakk-es-ezustfolia
dombor ezust_feketedombor ezust_fekete
dombor-relief-es-femfoliadombor-relief-es-femfolia
lezerkivagaslezerkivagas

Átvilágítható prizmacímke

átvilágítható prizmacímke

Átvilágítható prizmacímke

Sörgyár éttermekben, bárokban lévő csapjainak világító elemeihez kellett márka megjelenítő címkét gyártani. Fontos volt, hogy az élénk, kontrasztos márkafelirat az arculatnak megfelelően látszódjon. Olyan egyedi prizmacímke fejlesztése mellett döntöttünk, ami minőségi, és az átvilágítás esetén is tökéletesen jeleníti meg a márka színeit. A folyamat során teszteltük a különböző alapanyagokat, gyártattunk próba termékeket, hogy a legjobb hatást érjük el.

A CímkeÉletút elemzésnek köszönhetően (felcímkézéstől a címkék eltávolításáig) megterveztük és megoldottuk a prizmák többszöri újra hasznosíthatóságát, amivel jelentős költségcsökkentést értünk el partnerünknél.

átvilágítható prizmacímke

Ellenálló rekeszcímke

rekeszcímke

Szélsőséges körülményeknek is ellenálló rekeszcímke

Brandváltás miatt új sörös rekeszek címkézésével kapcsolatban kerestek meg bennünket. A rekeszek lassú és költséges gyártása helyett a régi darabok újrahasznosítása volt a feladatunk egy minőségi, költséghatékony és gyors megoldással. 

A CímkeÉletút elemzés során kiderült számunkra, hogy legalább 1 évig ellenállónak kell lennie a címkének a legkülönbözőbb fizikai (rakodás és göngyöleg kezelés) és kémiai (forró vizes, lúgos tisztítás) hatásoknak. A feladat teljesítésére egy speciális anyagszerkezetű rekeszcímke mellett döntöttünk, ami már az új brand elemeit is tartalmazza.

rekeszcímke

Az új rekeszek árának töredékéért, rövid határidővel kiszállításra kerülhettek az új termékek. A régi italrekeszeket nem kellett leselejtezni, (külön raktározni és megsemmisíteni) hanem felülcímkézve újra felhasználták. 

QR kódos KEG kupak etikett

QR kódos KEG kupak etikett

Multinacionális sörgyár keresett meg minket  QR kódos KEG kupak etikett gyártásával, melyeknek egyszerre kellett logisztikai- és marketing célokat is ellátnia.

Olyan költséghatékony megoldásra volt szükség, ami

  1. egyedi azonosításra alkalmas
  2. tartalmaz egy eladásösztönző, pontgyűjtő promóciót
  3. méri a fogyasztási információkat
  4. és képviseli a márkaértéket

A CímkeÉletút elemzés során az etikett teljes folyamatát megvizsgáltuk a hordókupak felcímkézésétől kezdve a QR kód visszaolvasásáig. Mivel a terméknek számos külső fizikai hatásoknak is meg kellett felelni, így speciális anyagú címkében gondolkodtunk, amiből próbatermék is készült. Az egyedi QR kódok adattartalmát és beolvashatóságát is külön elemeztük és teszteltük.  Címkéink a márka védett arculati elemeivel és egyedi QR azonosítóval együtt egy speciális felületi védelemet kaptak.

piggyback-QR-egyedi-kodpiggyback-QR-egyedi-kod
ket-retegu-QR-kod-cimkeket-retegu-QR-kod-cimke
QR-kodos-KEG-kupakcimke (1)QR-kodos-KEG-kupakcimke (1)
QR-kodos-KEG-kupakcimke (3)QR-kodos-KEG-kupakcimke (3)
QR-kodos-KEG-kupakcimke (4)QR-kodos-KEG-kupakcimke (4)
QR-kodos-KEG-kupakcimke (5)QR-kodos-KEG-kupakcimke (5)

Leltárcímke megoldás

leltárcímke

Leltárcímke megoldás

Multinacionális sörgyár eszközeinek azonosítására és nyilvántartására kértek tőlünk leltárcímke megoldást. A CímkeÉletút analíziskor kiderült, hogy a címkéknek több felületen (fémen, műanyagon, üvegen) legalább 1 évig kiválóan kell tapadnia és szélsőséges hatásoknak megfelelnie. A projekt folyamán közösen dolgoztuk ki az eszközök QR-kódos azonosítási folyamatát. A kapott adatstruktúrával a QR kód adatok beolvasását és rögzítését is teszteltük. Fontos volt, hogy a kód jól olvasható maradjon változó hatások esetén is. Ezzel párhuzamosan kifejlesztettük a címkék alapanyag szerkezetét. Ez a kiváló tapadáson felül képes ellenállni számos olyan fizikai, kémiai hatásnak, ami egy sörgyárban előfordulhat. Így – a teljes CímkeÉletutat figyelembe véve – egy speciális címkemegoldás született.

leltárcímke

A címkékre QR, EAN, CODE128 kódok kerültek, melyek hosszan tartó tapadást biztosító alapanyag és ragasztó felhasználásával készültek, valamint speciális felületvédelmet kaptak.

ipari-logisztikai-jelolo-cimkekipari-logisztikai-jelolo-cimkek
2D vonalkódok2D vonalkódok

Több oldalas termékcímke

Innovatív, több oldalas termékcímke megoldás

Marketing ügynökség keresett fel bennünket egy vegyipari termék csomagolásának megújulása kapcsán. Korábban dobozos csomagolást kapott a termék, mely mellé kézzel helyezték el a többnyelvű tájékoztatót. 

több oldalas termékcímke

Felkértek minket egy, a termékre közvetlenül címkézhető megoldás kidolgozására, ami a leírás hossza és a doboz mérete miatt nem volt egyszerű feladat.

Figyelembe vettük a termék méreteit, a jogszabályi előírások miatt kötelező terjedelmes többnyelvű szövegmennyiséget és a címkézés egyéb körülményeit. Ezek alapján végül egy többrétegű, több oldalas címke használatát javasoltunk. Az arculatot tervező kreatív csapattal együttműködve kifejlesztettünk egy minden szempontból optimális és jól kivitelezhető és címkézhető formát. 

Komplex szemléletünknek és a CímkeÉletút elemzésnek köszönhetően a töltő és csomagoló üzemben lévő címkéző gépek módosítására / átalakítására is tehettünk javaslatokat. Így a gépi (automatizált) címkézést is meg tudták oldani komolyabb beruházás nélkül. 

A projekt végül megfelelt az elvárásoknak, minden szöveg egy speciális felnyitható, több oldalas címke felületére került. Az üzembiztos gépi megoldás és a kézi munka elhagyásával pedig költségeket spóroltunk meg.

harom-oldalas-kaparos-egyedi-kodharom-oldalas-kaparos-egyedi-kod
több oldalas termékcímketöbb oldalas termékcímke
booklet-cimkek (3)booklet-cimkek (3)
tobboldalas-termekcimke (1)tobboldalas-termekcimke (1)
tobboldalas-termekcimke (3)tobboldalas-termekcimke (3)
tobboldalas-termekcimke (4)tobboldalas-termekcimke (4)
tobboldalas-termekcimke (5)tobboldalas-termekcimke (5)

Egyedi promóciós etikett

Egyedi változó kódos promóciós etikett

Multinacionális lapkiadó keresett meg minket egyedi változó kódos promóciós etikett gyártásával. 

A konzultációkon átbeszéltük a marketing célokat, és a gyártásban feltérképeztük a teljes címkézési folyamatot (CímkeÉletút elemzés). Költséghatékony promóciós (kaparós, feltéphető, visszaszedhető) címkéket javasoltunk, melyeket több lépcsőben alaposan leteszteltünk. 

Mindvégig szem előtt tartottuk címkéink teljes életútját – marketing funkcióit, címkézési és végfelhasználói körülményeit. 

A legapróbb részletekre is kiterjedő elemzésnek és a folyamatos gondolatcserének köszönhetően, az általunk javasolt komplex címkemegoldások minden szempontból kedvezőbbek voltak más hazai és külföldi ajánlatnál. Megbízónkkal azóta is – több mint 10 éve – együttműködünk hasonló címkeprojektekben. 

A projekt keretében nagysebességű címkézőgépekre végtelenített kiszerelési megoldást dolgoztunk ki, amivel növelni lehetett a produktivitást és optimalizálni tudtuk a költségeket.

kaparos-egyedi-kod-nyeremenykaparos-egyedi-kod-nyeremeny
feltepos_NSZ_cimkefeltepos_NSZ_cimke
feltepos-novycasfeltepos-novycas
feltepos-cimkefeltepos-cimke
egyedi-kodos-cimkeegyedi-kodos-cimke
feltepos-vegyes-cimkekfeltepos-vegyes-cimkek
20200825_11160520200825_111605

Biztonsági címke

In-line sorszámozott biztonsági címke

Speciális terület a biztonsági címke készítése. Ugyanis szigorú elszámolás és kontroll mellett kell olyan címkét gyártani, ami a fizikai hatások mellett egyedi, biztonsági funkciókat is tartalmaz. Erre keresett egy külföldi partnerünk megoldást, amit sikeresen megvalósítottunk. A címke gyártása mellett külön feladatunk volt az in-line sorszámozás is, ami szigorú szabályok alapján születhet meg. Erre a célra saját, egyedi fejlesztésű digitális feliratozót és szintén saját fejlesztésű szoftvert használtunk.

A CímkeÉletút elemzés során feltártuk a címke életét és a partnerrel közösen ötleteltünk megoldáson. Társítottuk az alapanyagokat, csiszoltuk a technikát, ellenőríztük a biztonságot,  majd próbagyártást is végeztünk. A megfelelő kombináció összeállítása és a tesztelések után a gyártás is megkezdődött, végül egy teljesen egyedi, sorszámozott biztonsági címke született meg, amit sikerült leszállítanunk.

hologramhologram
nontransfernontransfer
biztonsagi-cimke-2biztonsagi-cimke-2