Skip to content

A címkemegoldás problematkái

Mindannyian találkoztunk már akár vásárláskor áttekinthetetlen, olvashatatlan vagy leázott, kopott felületű címkékkel. Sajnos olyat is gyakran tapasztalunk, amikor felragaszthatatlan vagy átragaszthatatlan egy címke – pedig pontosan ezt a funkciót várnánk tőle… A tökéletes címkemegoldás megtalálása sokszor összetettebb feladat mint azt sejtenénk. Pedig azt gondolhatnánk, „ugyan, miért igényelne kölönösebb figyelmet egy ragadós “fecni”? Nagyon sokat tud rontani egy termék és a márka megítélésén egy jó designú, de rossz alapanyagra vagy technológiával és gyenge minőségben gyártott címke.

Tapasztalatom szerint a legtöbb probléma még a kezdeteknél keletkezik. Sok esetben amikor címkét veszünk/gyártatunk és egy nyomdához fordulunk, általában az a helyzet, hogy már tegnapra kellett volna elkészülnie… Az ilyen helyzetek miatt fordul elő, hogy miközben az előkészületekre – tartalomra és designra – koncentrálunk, másra már kevés idő marad.

Ezért gyakran minőségben és költségeiben sem az optimális címkemegoldás születik, mert már csak a gyors kivitelezésre és azok alapkérdéseire fókuszálunk:

Mekkora legyen? – Milyen anyagból? – esetleg – Hogyan és hova ragasztják fel?

címkemegoldás 02
Minél konkrétabb egy címke feladata és összetettebbek a funkciói, annál átfogóbb áttekintésre és mélyrehatóbb kérdések megválaszolására van szükség. A CímkeÉletút elemzés egy ilyen holisztikus szemléletű folyamat. Lényege, hogy ügyfeleinkkel közösen áttekintjük és megértjük a termékkel (csomagolással) és annak címkéjével elérendő alapvető célokat.

·         üzleti célok – termékbevezetés, törvényi tájékoztatás, termékvédelem

·         marketing célok – márkaerősítés, promóció, termékélmény

·         logisztikai célok – termékazonosítás, nyomkövetés, tárolás

·         egyéb célok – társadalmi, ökológiai, kulturális

címkemegoldás 03
További elemzésekkel feltárjuk, hogy ezek eléréséhez milyen kreatív és műszaki funkciókat érdemes társítani a címkéhez. Ehhez mélyrehatóan feltérképezzük a címke életútjának minden lényeges szakaszát

Milyen körülmények között kerül fel a termékre  – kézzel vagy más eszközzel ragasztják fel?

Mennyi ideig használják fel és ez alatt milyen hatások érik?

A folyamat során feltárjuk a lehetséges esztétikai és funkcionális  hibákat. Ezek megelőzésére alkalmas címke-anyagszerkezetet és kivitelezési megoldásokat javaslunk. Végeredményként pedig egy teljesen ügyfélreszabott, költséghatékony címkemegoldás születik.

Ha szeretné megosztani elképzeléseit egy előzetesen feltáró konzultáció keretében, vegye fel velünk a kapcsolatot ITT

Találjuk meg közösen az Önnek legmegfelelőbb irányt!