Skip to content

Első Blogom – avagy hosszú út vezetett a Címkespecialista megszületéséig

Tartalmas volt, és elrohant az elmúlt 25 év. Sokszor képtelenség is visszaidézni a meghatározó életesemények sorrendjét. Amikor megszületett a Címkespecialista ötlete, először nem értettem a márkaépítésre felkért szakemberek tanácsát. Többen is azt javasolták nekem, azzal kezdjem az egészet, hogy elmesélem a személyes történetemet, vagyis, hogyan jutottam el idáig.
Címkespecialista 03
Egy címke „életútját” rutinból leírom a címkézéstől az újrahasznosításig, de a saját sztorim megírását folyamatosan halogattam. Mert azt szeretem amikor benne vagyok és csinálom, és nem azt, amikor írni kell róla…Akkor vagyok maximálisan boldog, amikor a végeredmény olyan tökéletes lett, hogy nem csak az ügyfél lesz elégedett, hanem én is. Ez pedig azzal jár, hogy inkább teszem a dolgom, így az íráshoz nagyon ki kellett lépjek a komfortzónámból…

Megértettem, hogy akár az innovatív nyomdatermék fejlesztése, a márkaépítés is egy külön szakma. A Címkespecialista identitás pillérei a szakmában töltött évtizedekre épülnek. Azt, hogy a tapasztalataim hogyan formálták meg a mostani szemléletemet, be kellett látnom, a meghatározó „mérföldkövek” elmesélése nélkül csak a szűk szakmai családom értené meg.

Nekiveselkedtem és elkezdtem visszapörgetni a szakmai utamat. Felidéztem számos kudarc- és siker élményemet. Hát persze, hogy folyamatosan ott motoszkált bennem a gondolat: “Ha valamit biztosan máshogy tennék, az az, hogy mindenképpen naplót vezetnék.” Mert akkor most csak elővenném, kimásolnám, majd kiszínezném az aktuális sztorit és máris készen lennék az első blogbejegyzéssel.

Az el nem készült naplóm híján, komoly energiát és tetemes időt emésztett fel a múltidézés. Miközben gyártási feljegyzések, öntapadós alapanyagok, címke-makettek és minták között kutattam, egy valódi időutazás vette kezdetét. Újra éreztem az éjszakákba nyúló kísérletek élményét, a kudarcok csalódottságát, a sikerek büszkeségét és az inspiráló szakmai szimpóziumok, Label Expo-k pezsgő hangulatát.

címkespecialista
Rádöbbentem, hogy a Címkespecialista története valójában ezekben íródott. Ezek az alapanyagminták, makettek, titkos receptúrák, címkeminták, fotók, amelyeket megőriztem, mind egy-egy fejezet a soha meg nem írt naplómból…